Drys MES met Analytics

De 'next generation' Hybrid Historian Drys MES is speciaal ontwikkeld om het motorblok te vormen van uw smart factory.
Of u nu aan de gang wilt met predictive maintance, track and trace, OEE optimalisatie of andere smart toepassingen; de basis, de datalaag moet goed en op de toekomst zijn ingericht. Drys biedt ongekende performance gekoppeld aan flexibiliteit waardoor zowel standaard als maatwerk toepassingen mogelijk zijn.
Uniek is dat Drys tegelijkertijd toegang biedt tot historische gegevens èn actuele informatie. Moderne visualiaties geven inzicht in uw data, in dashboards of gedeeld via e-mail. Het Drys platform kan naar eigen inzicht worden samengesteld uit de beschikbare modules, en kan ook gekoppeld worden aan 'third party' toepassingen, of aan uw eigen software stack.

 •  
 • Multi Functioneel

  Flexibel platform groeit mee met uw innovatie

 • Extreme performance

  verzamel, deel en presenteer data zonder beperkingen

 •  

Hybrid Data Historian

De motor achter data-driven proces verbeteringen
In de Hybrid Historian wordt alle relevante data uit een productieproces verzameld. Data uit de productie wordt aangevuld met controle data, logboeken en eventueel aanwezige software systemen. Uniek aan de Drys Hybrid historian is het direct toewijzen van data aan een procesbeschrijving, zodat alle data direct in de juiste context(en) wordt geplaatst en daardoor meteen inzicht geeft, passend bij uw domein.

De dataprocessing in Drys verloopt real-time, zodat operationele data direct beschikbaar is in de Data Historian en dashboards. U kunt naadloos gebruik maken van historische en actuele data.

 • State-of-the art storage technologie maakt opslaan zonder limieten mogelijk
 • Naadloos overgaan van real-time naar historische data
 • Interactieve data inspectie en visualisaties
 • Deel uw visualisaties per email of plaats in dashboards
 • drilldown en analyse ondersteuning met trend plots en control charts
 • Integratie met Analyse Module voor verdiepende analyses
smart industry data historian

Dashboards

smart factory dashboards and visualisatie met d3.js

In de Hybrid Data Historian selecteert en inspecteert u data; interactief verkrijgt u meer en meer inzicht in aspecten van het productieproces. Kenmerkende visualisaties worden in dashboards opgenomen en geven live inzicht in het productieproces. Overschrijdingen van doelen en controle criteria geven signaleringen naar operators.
Uniek in de Drys Hybrid Data Historian is het gemak waarmee visualisaties gedeeld kunnen worden of worden opgenomen in dashboards en rapportages. U stuurt de visualisatie definitie per app of email naar uw collega's of exporteert de data naar bijvoorbeeld Excel. Door u samengestelde presentaties kunnen door collega's interactief worden bekeken en gebruikt in team meetings.
Met maatwerk visualisaties kan nog doeltreffender inzicht worden verkregen in uw proces, zodat data een optimale bijdrage levert in verbeteringen van uw productieproces.

 • visualisaties samenstellen en opmaken
 • visualisaties delen per email
 • bekijken op tablet en smartphone
 • moderne look-and-feel

Naast de ingebouwde dashboard functionaliteit kan Drys ook integreren met externe dashboarding paketten zoals PowerBI en Tableau. De integratie met Drys is verregaand geoptimaliseerd zodat u ook in deze pakketten kunt profiteren van de onovertroffen prestaties van Drys.

Analyse

 • control chart with thrending and extrapolation
 • Python SciPy
 • R Studio integratie
 • CERN Root integratie

Met de data Historian kunt u data inspecteren en analyseren. De interactieve visualisaties helpen u om snel inzicht te krijgen. Met controle lijnen en vrij te kiezen kleuren schema's stelt u snel een controlchart samen die ook live gebruikt kan worden. Met trendlijnen volgt u de ontwikkeling van meetwaarden in de tijd.

Vanuit iedere visualisatie kunt u de bijbehorende data downloaden voor verdere analyse of rapportage in analyse paketten zoals minitab of Matlab.
Met de analyse exporter interface stuurt u geselecteerde data direct door naar het analyse platform van uw keuze.

 • Hybrid Historian

  Sla uw Big data op. een veilige en moderne manier op. On premise of in de (private) cloud. Opslag van real time factory data, data integratie met data uit allerlei andere bronnen. Door slimme indexering een zeer hoge performance en zeer grote datasets mogelijk.
  Web-based interfacing voor data inspection, plotting, trending en meer via alle mogelijke devices.
  Real time inzicht dus verhoging van up time, verhoging van kwaliteit, kostprijsreductie en een verbetering van de overall procesprestaties.

 • Track & Trace

  Registratie van de volledige levensloop van ieder geproduceerd product. Direct inzicht per product door alle data uit productie, machines, kwaliteitscontrole, aanvullende metingen, supply chain, planning en logistiek. Kortom een volledig geboortecertificaat.

 • Dashboards

  Ontwerp zelf interactieve dashboards en visualiseer uw ‘actionable’ data uit de Drys historian. De dashboards bevatten real-time data, kentallen en alarmen uit de historian. De dashboards maakt u zichtbaar op uw HMI’s, PC of mobiele devices via een web-interface.


  Ook biedt Drys integraties voor dashboard pakketten van derden zoals PowerBI
 • OEE Monitoring

  Real-time visualisaties van diverse productiviteit kentallen van uw keuze. Maak uw OEE prestaties direct inzichtelijk voor uw operators met dashboards in de productie. Door real time inzicht kunnen uw operators sturen op het vermijden van verliezen.
  Historische OEE data is een waardevole asset voor het analyseren van productie efficientie in relatie tot veroorzakers van inefficientie en verlies.

 • Predictive Maintenance

  Uw onderhoud uitvoeren op het meest optimale moment door modellering van de faalcurve van uw asset op basis van verschillende metingen. Geïntegreerde data van uw asset, omstandigheden, belasting, temperaturen, snelheid, trillingen en procesdata. Slimme algoritmes en predictive analytics voor optimaal onderhoud en optimale kosten.

 • Machine Learning

  Op de Drys Hybrid Historian toepassen van kunstmatige intelligentie methoden. Dit om trends en gedrag van machines en processen te modelleren en te kunnen voorspellen. Gebruik uw eigen of onze algoritmes als basis voor deze slimme (predictive) analyses.