inzicht in prestaties en status van uw machines
--
overal ter wereld.

 
Machines moeten steeds slimmer worden, onderhoud voorspellen, communiceren, zichzelf inregelen, korte of geen omsteltijden, nooit meer kapot gaan etc. etc. De opdrachtgever wil van alles en ook de OEM-er zelf wil van alles. De opdrachtgever wil inzicht in de performance van het apparaat; de bouwer wil vooral inzicht in onderhoud behoefte en gebruik van de machine.
De Drys Machine gateway is ontwikkeld om data collectie, opslag en visualisatie uit te voeren. Daarbij kan Machine Gateway eventueel met MES modules worden uitgebreid om uw machine te integreren in de complete productie omgeving.

Hoe u uw service kunt verbeteren met de Drys OEM gateway

De Drys OEM Gateway kan worden ingebouwd in uw machine. De data uit de machine: sensoren, PLC, OPC , worden opgeslagen, verwerkt, gecombineerd met andere gegevens en kunnen in een dashboard worden weergegeven. De gateway kan meestal draaien op een industriële singleboard computer zoals die van Kunbus; als hoge datarates nodig zijn wordt een industriele fanless miniPC toegepast.
Afhankelijk van de wensen van uw opdrachtgever wordt weergegeven hoe uw machine staat ingesteld en wat de prestaties zijn in termen van voortgang, kwaliteit en OEE. Alle data is realtime beschikbaar voor weergave en analyse.
Het Drys platform biedt bovendien verdere mogelijkheden voor integratie met andere machines, ook van derden, en automatiserings software bij de eindgebruiker. Data uit andere machines kunnen gecombineerd worden gebruikt in dashboards. Uw eindklant kan er voor kiezen om verder uit te breiden met de Drys Smart MES modulen. Bijvoorbeeld om 100% track & trace van de eindproducten te realiseren.

“De Drys OEM Gateway is hèt platform voor integratie bij uw eindklant.”

drys advanced planning

Slim plannen van onderhoud aan uw machine

Drys OEM Gateway wordt gebruikt om data van sensoren realtime en historisch te verwerken en op te slaan en dit te combineren met de uitgebreidde kennis die u zelf heeft van uw machine. Dit heeft een aantal voordelen:

  • mocht er een probleem optreden bij een machine, dan heeft u direct alle data bij de hand zodat u daarmee beter in kan schatten wat er is gebeurt.
  • U kunt op afstand de conditie van de machine of onderdelen monitoren.
  • Ons platform helpt u patronen te herkennen in combinatie met uw eigen kennis over uw machine. Zo kunt u gaan voorspellen wanneer problemen zullen gaan ontstaan en u onderhoud of vervanging van onderdelen alvast kunt inplannen.
  • U maakt prognoses op basis van het echte gebruik in plaats van een schatting.
  • U kunt de Total Cost of Ownership (TCO) perfect onderbouwen en bewijzen.
  • wordt u machine veel te zwaar belast? Ook dat kunt u op afstand monitoren en grip houden op Liability.

Integratie in de productielijn van de eindgebruiker.

 
Met de Smart Machine Gateway is uw machine voorzien van de Drys basis modulen. Hiermee kan uw mchine snel en betrouwbaar worden geintegreerd in de productie omgeving bij uw klant.
Verdere uitbreiding met MES functionaliteit maakt de productieomgeving compleet, met uw machine als basis. Zonder zorgen.

Nieuwe verdienmodellen

Nu u op afstand weet hoe het met uw machine in realtime gaat, hoe het wordt gebruikt en patronen kunt herkennen en daarmee onderhoud kunt voorspellen kunt u ook uw machine steeds beter maken met steeds minder onderhoud. Het wordt dan interessant om te kijken of u uw machine niet “as a service” kunt aanbieden. Het grote voordeel is dat u in plaats van af en toe een machine te verkopen nu een continue geldstroom krijgt; bijvoorbeeld voor het gebruik wordt betaald, of per maand of jaarlijks. Geen pieken en dalen meer qua inkomen.
De eindgebruiker heeft als voordeel dat hij/zij niet in een keer een groot bedrag hoeft neer te tellen; met de mogelijkheid om gebruik te maken van operationele budgetlijnen.

Hebben we OPC of speciale PLC's nodig?

OPC UA is uiteraard zeer geschikt om data uit uw machinebesturing te ontsluiten naar de Drys OEM Gateway, maar niet noodzakelijk.

De gateway is gebouwd om met veel verschillende databronnen om te gaan. Veel koppelingen met sensoren of PLC's hebben we standaard beschikbaar. Indien nodig ontwikkelen we samen met uw eigen technici de benodigde interface, snel en betrouwbaar. U heeft dus geen speciale apparatuur nodig om uw machinedata te ontsluiten.

Integreer de Drys OEM Gateway probleemloos in uw machines.

drys advanced planning

Geinteresseerd?

Neem contact met ons op voor een verkennend gesprek over de mogelijkheden voor u.